Program

Åpningsshow

Sted: Sigrid Undsetsplass

Tid: 11:00

Billettsalg: Gratis

Klokken 11:00 på Sigrid Undsetsplass vekker vi byen til liv med årets åpningsshow! Vi viser oss som de lillehammringene vi er og stiller med dansegruppe fra HiL, tale fra Kultursjefen og sang fra vårt eget KPLkor.
Bli med oss og sparke i gang døgnet! Velkommen!

Musikk 

 • You and me Alfred

Sted: Café Stift

Tid: 23:00

Billettsalg: Gratis

You and Me Alfred består av Julie M, Kleive, Sverre Tollefsen Laupstad, Mattias Nielsen, Arild Brøter og Magnus Tveten, og er et friskt pust til årets kulturnatt. Oslobandet ble etablert våren 2010 og har siden da opparbeidet seg et trofast publikum i hjembyen. Bandet legger sin presisje i å være et tight liveband, som kombinerer kompleks men likevel veldig catchy popmusikk! Anbefales!

 • Inna Di Lights

Sted: Plan B

Tid: 20:30

Billettsalg: Gratis

Inna Di Lights ble startet opp i 2005 og har siden den gang jobbet seg sakte men sikkert oppover i hiphop miljøet fra sin base i Lillehammer. I 2007 slapp Inna ut «Dirty Management Present…», men etter  to utgivelser i 2009 ble det et par år med så og si stillhet fra gutta. Nå er de for fullt tilbake og gjør seg klare for å snart slippe en etterlengtet Ep, «99 Grader».

 

 • Tonna Brix

Sted: Plan B

Tid: 16:00

Billettsalg: Gratis

Tonna Brix startet vinteren 2007 en voldsforebyggende og holdningsskapende kampanje mot vold i hjemmet, Vendepunkt. Målet med kampanjen er å synliggjøre all slags vold i hjemmet og fjerne tabuer rundt å snakke om det.

Tonna Brix står fram som et eksempel om håp, ikke bare for barn og ungdom, men også de eldre med egne barn.

 • Matilda

Sted: Bingo’n

Tid: 21:30

Billettsalg: 75,- via billetservicebruker til Bingo’n, stands og i døra (på billettservice er det 25,- tilleggsgebyr)

Matilda Gressberg er en singer-songwriter fra Sør-Hedmark med en stemme som bergtar de fleste. Hun har nylig laget all filmmusikken til filmen «Til Ungdommen» og har nylig sluppet platen «A Heart» der hun blant annet har hatt med seg BigBang-trommis Olaf Olsen, Thom Hell og David Wallumrød.

I år er vi så heldige å få henne til Kulturnatt, vi gleder oss!

 • Sagatunez

Sted: Felix

Tid: 23:00

Billettsalg: 100,- i døra – gir også tilgang på konserten med Wyruz

Sagatunez fra Hamar med utspring fra Sagatun Brukerstyrt senter, spiller rock. Bandet har som hensikt å inkludere folk som er musikkinteressert. Bandet består av amatører og folk som har drevet med musikk. Bandet spiller blant annet sanger av Deep Purple og ZZ Top. Bandets medlemmer har erfaringer fra trubadurlivet mens andre fra metal miljøet. 

 • Wyruz

Sted: Felix.

Tid: 00:00

Billettsalg: 100,- i døra – gir også tilgang på oppvarmingskonserten med Sagatunez

Bandet startet opp med å covre Death-låter i 2002, og består av medlemmer fra Hamar-traktene. Wyruz har etter hvert opparbeidet seg et solid liverykte, med spillejobber på Legions of the North-festivalen, Global Battle of the Bands på Rockefeller, Elm Street, Betong og andre steder i østlandsområdet. Bandet har i disse dager gitt ut sin andre demo, ”Your Angel”. Musikken kan beskrives som en sinnsykt fengende blanding av Death, Metallica, Slayer og Arcturus. Dette bandet kommer til å bli stort, så ikke bli angrende på at du ikke så dem live mens du hadde muligheten!

 • Afterparty med Raggabalder

Sted: Café Stift

Tid: 00:00

Billettsalg: Gratis

Raggabalder Riddim Rebels ble dannet i 2001, og består av Jørgen Nordeng og Håvard Jenssen fra Tungtvann. Raggabalder er en DJ-duo som spiller musikk innenfor reggae/dancehall/ragga-sjangeren. Når Raggabalder spiller plater ute skjer det på jamaicansk sound-system-vis: med samler/effekter, tett mikrofonbruk og eksklusive dubplates.

Raggabalder mottok Natt&Dags Oslopris for beste klubbkonsept i 2003

 • Intimkonsert med Jenny Nettum

Sted: Kafeen på kunstmuseet

Tid: 16:00

Billettsalg: Gratis

Jenny Marlene er en 22 år gammel singer/songwriter fra Toten. Med sin gitar og særegne stemme, coverlåter og egne låter, skaper hun magiske stemninger og gnister opp høstmørket. Hvis du ikke fikk med deg Jenny under fjorårets Idol må du ikke la denne sjansen gå fra deg.

 • Opera

Sted: Kulturhuset banken

Tid: 20:00

Billettsalg: 250,- i døra, stands og utsalg og opphenting av billetter som er bestilt på mail på Galleri Zink + legges ut på billettservice med 25,- tilleggsgebyr

Oslo Operafestival setter opp en miniversjon av Figaros bryllup i vår fantastiske storsal!
Med spillopper og artige karakterer blir vi, gjennom Mozart og Pontes opera, brakt gjennom muntre episoder. Operaen er et fyrverkeri av følelser og strekker seg langt dypere enn en tror. Men alt ender vel godt til slutt?

Dørene åpner 19:30.

Kunst

 • Barnekunst vernisassje

Sted: Galleri Zink

Tid: 14:00

Billettsalg: Gratis

4. trinn ved Kringsjå barneskole i Lillehammer har i år produsert over 50 kunstverk som skal stilles ut i 2. etasje på Galleri Zink! Det blir en skikkelig vernissasje for barn, med brus i stettglass og noe godt på siden. Dette er en utstilling du ikke vil gå glipp av!

 • Åpen dag – Fabrikken

Sted: Fabrikken

Tid: 12:00-16:00

Billettsalg: Gratis

I gamle fabrikklokaler ligger Fabrikken. Her er det blant annet kunstverksteder og atelielokaler som vanligvis er arbeidsplassen til Lillehammers kunst, kultur og opplevelsesnæring. Lørdager er det åpne dører og muligheter til å få en god titt på hvordan det arbeides her, blant annet med glassblåsing. Åpne butikker og kafé med byens beste sjokoladekake.

 • Døla Atelier – Åpning av årets fellesutstilling

Sted: Døla Atelier

Tid: 12:00

Billettsalg: Gratis

Åpning av årets fellsutstilling lørdag 24. nov kl 12.00.  Utstilling både i galleriet og i atelieret.  Musikk og hyggelig førjulsstemning.  Utstillingen er åpen hver dag kl 12-16 (torsdager til kl 18) t.o.m. 16. desember.  Adr:  Løkkegt 9

 • Galleri Zink – Kåre Nordvikutstilling

Sted: Galleri Zink

Tid: 11:00

Billettsalg: Gratis

Separatutstilling Kåre Nordvik- Galleri Zink 10-25 November 2012.

Kåre Nordvik er kjent for sine stemningsladde, jordnære landskapsmalerier. Stillheten og roen i naturen og kraften i det vare og hverdagslige opptar ham.

 • Lillehammer kunstmuseum

Sted: Lillehammer kunstmuseum

Billettsalg: Gratis

Tid: 15:00

Lillehammer kunstmuseum er full av spennende kriker og kroker. I kveld vil de stille med guidede turer for den kunstinteresserte. For øyeblikket er hovedutstillingen her ”Kunst og Politikk – Kunstnerne i sosialistisk kulturfront” som tar sikte på den politiske kunsten på 1930-tallet. Omvisningen avsluttes med intimkonsert i kunstkafeen med Jenny Nettum.

 • Byvandring

Sted: Lillehammer sentrum

Tid: 15:00

Billettsalg: Gratis

Byvandring- Saga arrangement leverer aktiviteter, kurs- og konferanseløsninger, samt opplevelser til både små og store grupper. Inne og ute, sommer og vinter. På denne byvandringen tar vi blikket opp og inn i bakgårder og blir kjent med Lillehammer slik den var fra 1827 og frem til i dag.

Oppmøte: Busslomma ved Søndre Park.

Scene 

 • Vinterbarn Danser

Sted: Maihaugen.

Tid: 14:00 + 18:00

Billettsalg: 195,-, billetter kan kjøpes på billettservice og i døra på Maihaugen

Vinterbarn danser – Sirkus. Lillehammer og Gjøvik dansesenters årlige elevforestilling på Maihaugen.

Litteratur 

 • SlamPoesi

Sted: Litteraturhuset

Billettsalg: Gratis

Tid: 17:30

Sarah Ramin Osmundsen er en «spoken word poet», hun framfører egne tekster i blanding av rap, poesi og sang. Hun har erfaring som skuespiller og dramatiker fra Nordic Black Theatre, Dramatikkens hus, Oslo Nye teater og Det Norske Teatret. Sarah har bakgrunn fra Martinique og Norge. I november 2011 vant hun NM i poesi-slam. Vi gleder oss!

 • Nansenskolen

Sted: Litteraturhuset

Tid: 16:30

Billettsalg: Gratis

Elever ved Nansenskolens skrivekunst linje stiller med egne tekster. De arbeider med ulike sjangere og metoder som inspirerer til tekst. Som de skal fremføre på biblioteket.

 • Fortellerstund for barn (Høytlesning)

Sted: Kulturhuset Banken

Tid: 12:00

Billettsalg: Gratis

Cathrine Wilhelmsen leser eventyr for barn i alderen 3-5 på Kulturhuset Banken. Hun holder vanligvis til i barnas bokby som ligger i Lilleputthammer, nå kommer hun hit til byen for å dele sin fortellerkunst!

 • Høytlesning fra novellesamling av Line Berg

Sted: Litteraturhuset

Tid: 13:30

Billettsalg: Gratis

Line Berg vil lese fra sin novellebok «Skrottene». I novellene skildrer hun helt alminnelige mennesker i hverdagslige situasjoner med presisjon og en skildring som får det vanlige hverdagen til å virke svært alvorlig.

«Line Berg skriver presist og lavmælt og med stor innlevelse om de avmektige iblant oss» Kolon forlag.

 • Boklansering med Jonny Halberg

Sted: Gravdahl bokhandel

Tid: 15:00

Billettsalg: Gratis

Johnny Halberg gir i disse dager ut sin bok «1983»

Historien er om en 18 år gammel gutt, Robert Berg som er bosatt på Lillehammer med offiserfaren sin. Han rives mellom egne drømmer og farens forventninger. Drømmen hans er å skrive og gi ut en diktsamling. I lokalbefolkningen får han smake på jantelovens pisk.

«1983» er en roman om opprør, løsrivelse og ufrivillig kjærlighet, modning, umodenhet og store drømmer.» Kolon forlag.

Film/øvrige

 • Filmklubben viser ”A bittersweet life” på kinoen – nattkino

Sted: Lillehammer kino

Tid: 00:00

Billettsalg: 50,- Dette inkl. 6 mnd medlemskap i filmklubben

Lillehammer filmklubb skal vise en film på Lillehammer kino under kulturnatt, dette vil koste 50kr, da får man også medlemskap med på kjøpet som gir tilgang til programmet deres hele det neste halvåret!

Filmen som skal vises er “A Bittersweet Life” fra 2005  av Kim Jee-woon.

Kim Jee-woons kanskje mest drivende og engasjerende film om et medlem av den koreanske mafiaen som finner seg selv i et dilemma når han faller for kvinnen han er blitt beordret å drepe. Et klassisk gangstedrama i sør-koreansk stil!

 • Liveradio

Lilleradio gjennomfører liveradio på dagtid på en liten scene.

Sted: Sigrid Undsetsplass

Tid: 12:00

Billettsalg: Gratis

LilleRadio er HiLradioen laget av og for studenter. De har mye bra musikk og ett flott program. De vil ha live radio under årets Kulturnatt på Sigrid Undsetsplass, som vi ser veldig frem til!

 • Field fall festival kåring

Sted: Plan B

Tid: 20:00

Billettsalg: Gratis

Field Fall Festival gikk av stabelen 10. November på stortorget, med konkurranser for ski, snowboard, sykkel og skate, med railjam, miniramp og andre aktiviteter. Det ble i den anledning avholdt en filmkonkurranse, der deltakerne ble oppfordret til å filme hele eventet. Bidragene blir vist på Plan B under kulturnatt, og det vil kåres en vinner!

 • Samarbeid med Elixia

Sted: Elixia

Tid: Hele dagen

Billettsalg: Gratis

Hos Elixia i Lillehammer finner du alt du trenger for å komme i form og gjøre noe godt for kropp og sjel. Du kan velge mellom et bredt spekter av trenings– og velværetilbud tilpasset dine ønsker og behov.

ELIXIA Lillehammer åpner alle timene for gratis deltakelse denne dagen :

Kl. 09:10 – Xycling (40 min) innendørs sykling i gruppe

Kl. 10:00 – KidZ Aktiv – ca 4 -8 år: (lek og morsom «trening for barn)

Kl. 10.15: Easy Xycling (40 min) Sykling i gruppe

Kl. 10.20: Styrke & Core (40 min): Effektiv styrketreing i gruppe

Kl. 15.30: Easy Step (30 min): Enkel og morsom kondisjonstrening på step-kasse

Kl. 16.00: ELIXIA Shape (30 min) : Effektiv trening for mage/rygg.

 • Bondens Marked

Sted: Lilletorget

Tid: 10:00-16:00

Billettsalg: Gratis

Bondens marked samler alle lokale matprodusenter til en kulinarisk feiring. Her får du kjøpt mat rett fra produsenten og smiler du pent så deler de ut en smakeprøve også!
Varene er lokale og sporbare så her kan man handle med god samvittighet til magen er full.

 • Barnehopprenn

Sted: Elvegata

Tid: 12:00

Billettsalg: Gratis
Ski er for alle! I Elvegata kan alle barn prøve seg i vår mobile hoppbakke. Nikkers sin Elgemaskot deltar også, og det det blir wienerpølser og saft/varmt drikke til barna. Premie til de som deltar!

 • After Ski Party

Sted: Nikkers

Tid: 18:00-03:00

Billettsalg: Gratis
Et fakkeltog fra Lysgårdsbakken leder oss til Nikkers, hvor utearealet roper vinterstemning. Det blir vintersportsquiz, mat til hyggelige priser og mye moro. Aldersgrense: 20 år.

 • FIS World Cup Lillehammer Hopp/Kombinert

Sted: Lysgårdbakken og Sjusjøen

Tid: 14:00

Billettsalg: Diverse

For første gang i historien kan Lillehammer ønske velkommen til World Cup-åpning i hopp og kombinert. Hele byen gleder seg, og forholdene før rennet er bra. Vi får oppleve den første mix-konkurransen, der menn og kvinner deltar på samme lag i hopp.

Dagspass: 100,-
Weekendpass: 200,-
Barn (t.o.m 15 år) og studenter (kun lørdag): Gratis

World Cup Åpning Hopp Menn/Kvinner
World Cup Kombinert

Fredag 23. november

10:00 Offisiell trening Hopp Menn (2 runder)
12:00 Kvalifisering Hopp Menn HS100
12:00 Offisiell trening Kombinert Langrenn
13:15 Offisiell trening Hopp Kvinner HS100 (2 runder)
15:30 Prøveomgang Mix-team HS100
16:30 World Cup Mix-team Hopp Menn/Kvinner HS100
19:00 Offisiell trening Kombinert Hopp HS100 (2 runder) /
Provisional Round NC HS100

Lørdag 24. november

08:30 Prøveomgang Kombinert Hopp HS100
09:30 World Cup Kombinert Hopp HS100
12:00 World Cup Kombinert Individuell Gundersen 10 km langrenn
Seremoni
12:00 Kvalifisering Hopp Kvinner HS100
12:45 Prøveomgang Hopp Menn HS100
14:00 World Cup Hopp Kvinner 1. omgang HS100
15:00 World Cup Hopp Menn 1. omgang HS100
15:50 World Cup Finaleomgang Kvinner HS100
16:20 World Cup Finaleomgang Menn HS100
Seremoni
18:00 Offisiell trening Hopp Menn HS138

Søndag 25. november

07:45 Offisiell trening Kombinert Hopp HS138
08:45 PCR/ Kvalifisering Kombinert Hopp HS138
09:30 World Cup Kombinert Hopp HS138
11:45 World Cup Kombinert Pentaly Race 10 km
Seremoni
12:15 Kvalifisering Hopp HS138
13:45 World Cup Hopp Menn HS138
Seremoni

 • World Cup fest og Kulturnatt Kickoff

Sted: Nikkers

Tid: Fredag 23/11, 20:00

Billettsalg: Gratis
En storslått åpningsfest i samarbeid med Nikkers og World Cup Lillehammer. Nikkers Sport serverer WC-meny med snille priser hele helgen, og fra klokken 20:00 blir det live musikk med Jenny Marlene Nettum og The Hummingbirds med Kjetil Tefke. DJ fra klokken 23:00 i begge etasjer. Aldersgrense: 20 år.

Reklamer

3 kommentar to “Program”

 1. Øystein Apeland 9. november 2011 kl. 20:24 #

  For ei natt det ska bli!

  • johan fredrik urnes 20. november 2012 kl. 09:58 #

   Storartet! Gleder meg!

 2. Hans Stai 19. november 2012 kl. 12:08 #

  nb.nb. husk at julen allerede har kommet.. på. vårt eget. Lillehammer Bryggeri. mikrobryggeriet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: